Лийдс победи като гост Плимут Аргайл с 4:1 в преиграване от 4-ия кръг на ФА Къп. Наложи се футболистите на Даниел Фарке да преминат през продължения, но все пак достигнаха до успеха.

Българският национал Илия Груев остана на терена за всичките 120 минути и се представи за пореден път на много високо ниво и дори имаше основна заслуга за едно от попаденията.

След нулева първа част Уилфред Ньонто откри резултата в 66-ата минута след добра бърза комбинация и удар от границата на наказателното поле.

Дванайсет минути преди края обаче домакините изравниха. След центриране на втора греда Ашли Филипс върна топката към Брендан Галоуей, който с гърди я прати в мрежата.

В продълженията гостите натиснаха и още в 97-ата минута появилият се като резерва Крисенсио Съмървил вкара страхотен гол след индивидуални действия.

Шест минути след началото на второто продължение Съмървил се отчете и с асистенция а Жоржиньо Рутер сложи точка на спора.

Три минути преди края падна и още един гол, като основна роля в него имаше Илия Груев. Българинът центрира от корнер, а Райън Харди с глава си вкара автогол.

Така в следващия кръг от ФА Къп Лийдс очаква победителя от Челси и Астън Вила.

Тази вечер се изиграха още две преигравания от 4-тия кръг на ФА Къп. Сатухамптън отнесе с класика Уотфорд, а Ковънтри също се класира напред след успех с 4:1 над Шефилд Юнайтед.