Лестър и Уотфорд сътвориха истинско шоу за феновете пред непрекъснатия снеговалеж над “Кинг Пауър ”, но в крайна сметка “лисиците” спечелиха с 4:2 срещу “стършелите”

Домакините откриха в 16-ата минута чрез Мадисън, който се възползва от грешка на гостите в защита. Футболистите на Раниери не се смутиха и в крайна сметка стигнаха до равенството в 30-ата минута, когато Джош Кинг изравни от дузпа отсъдена за нарушение срещу Денис от страна на Бубакари Сумаре. Радостта на Уотфорд обаче трая само пет минути, след като в 35-ата Джейми Варди отново изведе “лисиците” напред.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Комбинация между двамата голмайстори донесе и трето попадение за домакините в 41-ата минута. Атакуващият полузащитник центрира от корнер, а нападателят с хубав удар с глава вкара втория си гол в мача.

Уотфорд намали изоставането си в 61-ата минута, когато Тимоти Кастан загуби една топка в собстевната си половина и за играча на Уотфорд остана най-лесното, останал очи в очи със стража Шмайхел. Лестър отново не чака много и само шест минути по-късно отново си върна преднината от две попадения. Адемола Луукман отблизо реализира и така оформи крайния резултат в срещата.