Отборът на Лестър продължава да мачка всичко по пътя си във Висшата лига. Тимът на мениджъра Клаудио Раниери взе поредния си скалп в английския елит, този път на шампиона Челси. „Лисиците“ се наложиха с 2:1, а двата великолепни гола за домакините бяха дело на обичайно заподозрените този сезон Джеймс Варди и Риад Марез. Почетното попадение за трагично представящия се през кампанията тим на Челси вкара Лоик Реми.

С десетия си успех в шампионата, Лестър се завърна на първото място в класирането, изпреварквайки Арсенал, който бе на върха в последните два дни. Разликата между първия и втория в таблицата е само две точки. От своя страна Челси продължава да изумява с представянето си и остава на 16-ото място само на точка от зоната на изпадащите.

Мачът не започна по най-добрия начин за домакините, които трябваше да извършат принудителна смяна още в 17-ата минута Даниел Дринкуотър получи травма в бедрото и трябваше да напусне принудително терена. На негово място в игра се появи Анди Кинг.

В първоначалните минути двата тима не рискуваха особено и чистите голови положения пред двете врати логично липсваха. Домакините предпочитаха да действат на контраатака, а Джейми Варди и Риад Марез пробваха концентрацията на Тибо Куртоа с два далечни изстрела.

Еден Азар също напусна терена контузен, за да усложни допълнително ситуацията за Жозе Моуриньо и Челси.

От своя страна гостите имаха няколко статични положения пред вратата на „лисиците“, но от тях не произлезе нищо опасно за вратата на Каспър Шмайхел.

Домакините дочакаха своя миг в 34-ата минута, когато след великолепна комбинация между Риад Марез и Джейми Варди, английският национал вкара поредния си гол във Висшата лига. Марез центрира великолепно от дясното крило, а Варди засече топката с лекота в мрежата на Куртоа, отбелязвайки своя 15-ти гол от началото на сезона.

Втората част започна още по-добре за „лисиците“, като само три минути след подновяването на играта, този път самият Риад Марез вкара великолепен гол, с който увеличи преднината на домакините. Алжирецът получи в наказателното поле и след като финтира на два пъти Сесар Аспиликуета, отправи изключително прецизен и неспасяем удар в далечния ъгъл на Тибо Куртоа.

Почетното попадение за Челси дойде в 77-ата минута, когато Лоик Реми засече центриране от левия фланг и с глава успя да намали. За нещо повече обаче гостите от Лондон нямаха сили. Челси остава с актив от 15 точки, само на една от зоната на изпадащите във Висшата лига.