Мениджърът на Лестър - Брендан Роджърс заяви, че клубът няма да продава играчи през януарския трансферен прозорец, но може да подсили състава, ако се открие възможност.

Роджърс, който застана начело на „лисиците“ през февруари, изведе тима до второ място във Висшата лига с актив от 26 точки след изиграването на първите 12 кръга през кампанията, на осем точки от лидера Ливърпул. Отборът се раздели с централния защитник Хари Магуайър, който отиде в Манчестър Юнайтед за около 80 млн. паунда в края на изминалия сезон и Роджърс не иска да губи повече футболисти от ядрото на състава, който цели завръщане в груповата фаза на Шампионска лига.

„Не възнамеряваме да се разделяме с никого през януари. Нашата работа е да задържим играчите, с които разполагаме. Ако се разкрие възможност за подобряване на състава, ще я оползотворим. Ако ли не, ще продължим с наличните играчи – съставът ни е много силен“, започна той.

Британските медии свързваха 22-годишния полузащитник Джеймс Мадисън с преминаване в редиците на Юнайтед след чудесната си кампания миналия сезон, а акциите му се покачиха след повиквателната от селекционера на Англия - Гарет Саутгейт по време на скорошната пауза за националните отбори. Мадисън, който имаше седем гола и седем асистенции миналия сезон, вече има четири попадения и две завършващи подавания в 11 мача от настоящата кампания.

„Той показа, че е играч за големите мачове. Той реализира във вратата на Ливърпул, Тотнъм, Арсенал. Джеймс е сред много добри играчи в състава на Англия и всичко зависи от Гарет и неговия щаб. Сами виждате, че той е в топ форма. Ако не е, ще продължи да работи. Той не очаква да играе редовно, титулярното му място не е гарантирано, но да се надяваме, че ще получи повече повиквателни за страната си“, завърши бившият наставник на Ливърпул. Лестър гостува на Брайтън в следващия си двубой от Висшата лига в събота от 17:00 часа българско време. /БГНЕС