Отборът на Лестър Сити записа осма поредна победа във Висшата лига на Англия и продължава да държи здраво второто си място, ставайки единственият отбор, който е сравнително близо до лидера Ливърпул. Лестър надделя с 4:1 при визитата на Астън Вила в пореден мач от 16-ия кръг в Англия. Два гола на Джейми Варди (20’ и 75’) оформиха сметката му на 16 попадения през сезона, а Келечи Ихеаначо (41’) и Джони Еванс (49’) реализираха другите попадения за „лисиците”. Джак Грийлиш вкара гола за Вила в 45-ата минута.

Така Астън Вила остана на 17-ото място в класирането с 15 пункта и по всичко изглежда, че ще се бори за своето оцеляване.

Стартът на дуела бе динамичен, а първото положение бе за Лестър след удар на Мадисън, но Езри Конса блокира опита му. След това пък Ихеаначо достави към Варди, чийто удар бе отразен от Том Хийтън. В десетата минута пък Еванс се оказа в добра ситуация, но ударът му с глава отново бе спасен от вратаря. Топката бързо бе пратена към Джак Грийлиш, който видя Мат Таргет. Той центрира към Ел Гази, а ударът на египтянина бе в гредата на Лестър.

В 20-ата минута гостите поведоха, след като Варди бе точен, наказвайки грешка на целия отбор на Вила при изнасянето. Така нападателят вкара в осми пореден мач попадение за „лисиците”. Миг по-късно Тайрън Мингс бе заменен от Енгелс, след като получи травма по-рано в мача.

В 41-ата минута пък Лестър поведе с два гола, след като Ихеаначо засече центриране отляво на Мадисън. В добавеното време на мача пък „виланите” намалиха резултата чрез Грийлиш, който наказа грешка на защитата на тима, воден от Брендън Роджърс.

Четири минути след старта на втората част Лестър отново водеше с два гола, след като Еванс реализира гол с глава след добро центриране на Мадисън от ъглов удар. Точно той пропусна да вкара гол в 68-ата минута, след като Варди му подаде, но ударът бе неточен.

В 75-ата минута Варди вкара гол №16 през сезона, засичайки подаване на Денис Прат. Миг по-късно Чаглар Союнчу пропусна да вкара пети гол, след като стреля с глава.

Това бе и последното по-интересно нещо в мача. В следващия кръг Лестър приема Норич Сити, докато Вила ще гостува на Шефийлд Юнайтед.