Лестър допусна изненадващо поражение от намиращия се извън професионалния английски футбол Нотс Каунти с 1:2, независимо че мениджърът на „лисиците“ Брендан Роджърс пусна в игра сравнително силен състав в първата проверка на тима.

Харви Барнс изведе тима от Висшата лига напред след половин час игра, но Кайро Мичъл изравни до почивката. Ейдън Болдуин донесе победата на Каунти десетина минути преди края на мача и тимът удържа крехкия си аванс въпреки гредата на Келечи Ихеаначо в заключителните мигове.

В друга контрола, Астън Вила на Стивън Джерард стигна до убедителен успех над Уолсол с 4:0. Леон Бейли и Камерън Арчър дадоха комфортен аванс на бирмингамци през първата част, преди Оли Уоткинс да се появи от резервната скамейка и да оформи класиката. Дъглас Луис се разписа директно от ъглов удар за крайното 4:0.

Кристъл Палас надви Милуол в деветголово зрелище с 5:4. Резултатът на полувремето бе 2:2, като точни за „орлите“ бяха Еберечи Езе и Джордан Аю. След паузата Джейк О‘Брайън и резервата Кристиан Бентеке направиха 4:2, но Милуол върна две попадения, преди Джесурун Рак-Саки да донесе успеха на Палас.

Брентфорд надви представителя на Националната лига Боръм Ууд с 2:0. Брайън Мбемо откри през първата част след точно изпълнена дузпа, а Джош Дасилва сложи точка на спора с последния удар в мача. „Пчеличките“ се насочват към Германия за приятелски срещи с Щутгарт и Волфсбург съответно на 16 и 23 юли, преди да приемат Бетис на „Къмюнити Стейдиъм“ на 30 юли.

Мигел Алмирон се разписа на два пъти при разгрома на водения от Еди Хау тим на Нюкасъл над аматьорския Гейтсхед с 5:1 в контрола при закрити врати. Мат Ричи, Жоелинтон и Шон Лонгстаф също намериха целта в първата проверка на „свраките“ преди новия сезон в Премиършип.