Отборът на Лестър Сити спечели с класическото 3:0 гостуващия тим на Уест Бромич Албиън в двубой от 32-ия кръг на английската Висша лига. И трети попадения паднаха през първата част, когато се разписаха Джейми Варди в 23-ата, Джони Еванс в 26-ата и Келечи Ихеаначо в 36-ата минута.

„Лисиците“ изиграха много силен мач и напълно закономерно стигнаха до успеха, като можеха да отбележат и още попадения.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Те започнаха по-добре двубоя и в 23-ата минута успяха да открият резултата. Тимоти Кастан получи топката зад защитата и продължи към Джейми Варди, който без забавяне реализира за 1:0.

Само три минути по-късно резултатът бе удвоен. След центриране от корнер Джони Еванс се извиси и с глава стреля точно в мрежата на Сам Джонстън за 2:0.

В 36-ата минута Лестър стигна до класиката. Варди напредна на скорост отляво и комбинира с Келечи Ихеначо в наказателното поле, а нигериецът хладнокръвно отбеляза - 3:0.

През първото полувреме и двата отбора удариха по една греда. За „лисиците“ това стори Тимоти Кастан, а за „дроздовете“ – Матуес Перейра.

Вторите 45 минути не предложиха същата динамика, ка21466то през първата част и закономерно нови попадения не паднаха.

С тази победа Лестър вече има актив от 59 точки и продължава да седи стабилно на третата позиция. Уест Бромич, от своя страна, остава на 19-ата позиция с 24 точки, на 9 от спасителната зона.