Лестър успя да победи с 3:0 МК Донс в осминафиналната фаза на турнира Карабао къп. Головете за "лисиците" бяха дело на Юри Тилеманс, Айосе Перес и Джейми Варди.

52 снимки

Първата по-сериозна ситуация в мача дойде в 18-та минута, след като Джейми Варди се оказа на стрелкова позиция, но Джейми Къминс от МК Донс успя да спаси и да откаже нападателя на Лестър. При добавката обаче Юри Тилеманс бе на точното място в правилния момент, за да довкара отбитата топка и да открие резултата в полза на "лисиците".

В 29-та минута Люк Томас сервира топката на Айосе Перес в наказателното поле и той я търколи в долния ъгъл зад Джейми Къмингс - 2:0 за Лестър. В края на първата част Харви Барнс направи добър самостоятелен пробив, но бе спрян след чудесна реакция на вратаря на МК Донс.

В началото на втората част Тимоти Кастан сътвори красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Джейми Варди се извиси високо, за да засече с глава в левия ъгъл зад вратаря - 3:0 за Лестър. В 54-та минута Харви Барнс бе намерен след прецизно подаване от корнер, но ударът му отблизо с глава мина над напречната греда. До края на срещата нямаше повече чисти положения и Лестър победи МК Донс с 3:0, продължавайки уверено към четвъртфиналите на Карабао Къп.