Ръководството на Лестър обяви втория си летен трансфер, след като клуба привлече бранителя на изпадналия в Чемпиъншип тим на Уест Бромич. Северноирландският национал подписа 3-годишен договор с „лисиците“, превръщайки се във второто попълнение на тима след португалския защитник Рикардо Перейра.

Според информациите в британската преса от Лестър са платили на „дроздовете“ сумата от 3 милиона паунда, заложена като клауза в договора на играча, в случай че тимът му изпадне във второто ниво на английския футбол.

"Наистина е страхотно да се присъединя към този отбор и се радвам, че всичко вече приключи. Когато се появи предложението от страна на Лестър, просто нямаше как да откажа. Това е амбициозен клуб и всички тук искат да вървят напред", заяви пред официалния сайт 30-годишният Еванс.

"Надявам се, че ще мога да допринеса много както за тима, така и за самия клуб. „Кинг Пауър Стейдиъм“ е страхотно място да играеш футбол – феновете винаги те подкрепят, а футболистите са невероятни. Всичко това повлия на избора ми да подпиша с Лестър“, допълни още Джони Еванс. /БГНЕС