Отборът на Лестър изпусна важни точки в битката за титлата срещу Астън Вила. Двата тима завършиха 1:1 в мача от 22-ия кръг на Висшата лига.

Лестър е лидер във временното класиране с 44 точки, но с една по-малко дебне Арсенал от третото място, който в неделя гостува на Стоук. На втората позиция е Манчестър Сити с 43, който в мача си от кръга победи Кристъл Палас с 4:0.

Попаденията реализираха Шинджи Оказаки и Руди Гестед.

Отборът на Лестър можеше да поведе в 13-ата минута, но Джейми Варди не успя да се разпише.

За сметка на това 15 минути по-късно след груба грешка в защитата на Астън Вила, футболистът на Лестър Шинджи Оказаки изведе гостите напред за 1:0. Японският нападател на лисиците бе на точното място и направи отлична добавка, след като Марк Бън изби топката, изстреляна от Джейми Варди.

В 32-ата минута Рияд Марез пропиля прекрасна възможност да увеличи преднината на Лестър. Нападателят изпълни дузпа, но вратарят на домакините Марк Бън спаси. Рияд Марез, който прави невероятен сезон за „лисиците“, не успя да преодолее стража.

Наказателният удар беше отсъден, след като Али Сисоко спря с ръка удар по посока на врата на бирмингамския тим.

Отборът на Астън Вила обаче успя да изравни резултата за 1:1 в 75-ата минута. Появилият се като резерва Руди Гестед игра с ръка малко преди да вкара топката в мрежата, но въпреки че поемането му не беше добро, кълбото остана в негово владеене, за да стреля точно за 1:1.

В крайна сметка двата тима поделиха точките, това обаче не подобри много ситуацията на Астън Вила, който остава на дъното с едва 12 точки.