Днес в Лестър беше време за празник. "Лисиците" се появиха за първи път пред собствената си публика, след като триумфираха с шампионската титла в началото на седмицата и зарадваха подобаващо феновете си. 

"Лисиците" отвяха с 3:1 Евертън на своя стадион, а след края на битката вдигнаха и трофея. Джейми Варди реализира две попадения, а изпусната дузпа го лиши от хеттрик. Анди Кинг също се разписа, а за "карамелите" в края Кевин Миралас само намали тежкото поражение. 

Мачът мина изцяло под диктовката на домакините, които правеха всичко, за да зарадват феновете си. И освен с титлата, успяха да го направят и със страхотната си игра, с която гарнираха празненствата. 

Още в 5-та минута резултатът беше открит. Тогава Анди Кинг намери перфектно Джейми Варди в наказателното поле и английският национал реализира 23-ия си гол от началото на сезона, не оставяйки никакви шансове на вратаря Хоел Роблес. 

След това "лисиците" продължиха да атакуват и да играят за публиката си, докато съперникът им беше тотално объркан. Рияд Марез, Джефри Шлуп и Джейми Варди редуваха пропуски пред Роблес. 

Анди Кинг беше изключително активен също, а обръчът пред вратата на мърсисайдци се затягаше с огромни темпове. И логичното се случи в 33-та минута, когато домакините реализираха второто си попадение. 

Тогава Рияд Марез нахлу в наказателното поле и топката беше отклонена към Анди Кинг, който с прецизен удар в близкия ъгъл на Роблес не остави шанс на испанеца, за да поведе тимът му с два чисти гола аванс. 

Въпреки че до края на полувремето имаше още доста положения пред вратата на Евертън, повече попадения не паднаха и така Лестър се оттегли с комфортна преднина на почивка. А след нея купонът за играчи и фенове на домакините продължи. 

Пред вратата на "Карамелите" се редуваха пропуск след пропуск. Джейми Варди не спираше да тормози противника и да търси попаденията, с които да изпревари Хари Кейн на върха на голмайсторската ранглиста. 

И той се доближи на едно попадение от него в 67-та минута, когато беше точен от дузпа. Тя беше дадена за нарушение именно срещу него и той с мощен боц не остави шансове на Роблес за 3:0. 

Само две минути след това той можеше да оформи хеттрика си, след като получи право да изпълни втора дузпа. Но после подходи несериозно и прати топката високо над вратата и изпусна хеттрика си. 

Последваха няколко излизания срещу Роблес, но ударите или бяха избивани от стража, или летяха високо над вратата. Така повече голове в мрежата на "карамелите" не паднаха, а те на свой ред реализираха едно почетно. 

Това се случи в 88-та минута, когато Кевин Миралас направи самостоятелен пробив, възползва се от грешно изчистване на Нголо Канте и с премерен удар преодоля Каспер Шмайхел за 1:3, което беше и крайният резултат в мача. 

Така Лестър събра 80 точки на върха на класирането и отдавна е недостижим там. Евертън е 12-и с 44 точки и изпраща един от най-слабите си сезони през това хилядолетие, в който няма за какво хубаво да се сети.