Миналата година мениджърът на "артилеристите" Микел Артета определи Лено като първи избор под рамката на вратата след трансфра на аржентинеца Емилиано Мартинес в Астън Вила за 20 млн.паунда. Изглежда германецът обаче не оправдава доверието на мениджъра на "топчиите", който се принуди да плати 30 млн.паунда за Аарън Рамсдейл на бившия му клуб Шефилд Юнайтед.
 
Според медии на Острова бившия вратар на Шефилд е привлечен от Арсенал с намерението да стане основен вратар в хода на сезона, но това може да се случи и далеч по-рано. След като "точиите"допуснаха девет гола в първите три мача Артета реши да смени Лено с новопривлечения Рамсдейл, който успя да помогне на клуба си да спечели първи точки през настоящата кампания при победата над Норич с 1:0. 
 
Очаква се англичанинът да излезе титуляр и в предстоящите мачове на лондончани. 
 
Дори да бъде окончателно отхвърлен от Артета, едва ли Лено ще бъде продаден през зимата. Очаква се Арсенал да изслушва оферти за немския страж през лятото на 2022 година, с оглед на това, че играчът ще има желание за изява предвид предстоящото Световно първенство в Катар, а и за лондонския клуб би било по-добре, ако вземе свежи финанси за Лено преди да го изпусне през 2023 г. без пари.
 
Автор: Алекс Иванов