Докторът на руския национален отбор Едуард Безуглов говори за коронавирусната инфекция и я сравни с туберколозата, като назова името на бразилеца Тиаго Силва.

Лекарят си спомни за краткия престой на Силва в Русия, след като бранителят има наем в Динамо Москва. Тогава на него му е установена туберколоза, а състоянието на играча е било екстремно сериозно. В крайна сметка той е преборил заболяването.

„Коронавирусът е напълно нова инфекция и се появи едва през декември миналата година. Тогава просто нямахме данни за дългосрочния ѝ ефект върху белите дробове. Никой нямаше. Има и друг фактор обаче. Ако всичко е започнало декември, откъде идват всички данни? Факт е, че след пневмония, която може да стане след усложненията на грипа, но хората се върнаха към спорта. Има много такива истории. Хиляди, десетки хиляди. Хората след войната, преживели туберколоза са ставали европейски и световни шампиони”, констатира Безгулов.

„Също така това е факт и в спортове, различни от футбола. Въпреки че във футбола може да дадем примера с Тиаго Силва. В Динамо Москва той страдаше от тежка туберкулоза. И не просто се завърна после, а стана, меко казано, звезда. Повярвайте ми, че туберкулозата, която Силва имаше е хиляда пъти по-тежка от всеки коронавирус”, назова Безуглов пред Championat.ru.

Силва е играч на Челси, а преди това игра осем години за френския гранд Пари Сен Жермен. По-рано през кариерата си е играл за Милан, Динамо Москва, Порто и бразилските Жувентуде, и РГ Футбол.