Футболни легенди засипаха със суперлативи Кристиано Роналдо, след като той премина бариерата от 800 гола в кариерата си след двете си попадения при победата с 3:2 над Манчестър Юнайтед. Алън Шиърър, Тиери Анри и Гари Линекер се преклониха пред португалеца, който е смятан за първия, достигнал официално тази кота в историята на футбола.
 
"Просто трябва да останеш на място, да кажеш "уау" и да аплодираш това момче", каза Алън Ширър, един от най-големите нападатели в историята на Висшата лига.
 
"Много е трудно да стигнеш до върха, но е трудно и да останеш. Ставаш сутрин, правиш едно и също, а целият свят гледа как се представяш всяка седмица. Това, което той прави, е феноменално", заяви Ширър.
 
Бившият голмайстор на Арсенал Тиери Анри също не спести комплименти за Роналдо, въпреки че головете на португалеца донесоха загуба на любимия му отбор.
 
"За да постигна това, което Роналдо направи, ще се нуждая от два живота", коментира Анри.
 
"Той без съмнение е един от най-великите играчи на всички времена. Абсолютен феномен", написа в Туитър величието Гари Линекер.
 
36-годишният Роналдо има 686 гола на клубно ниво за Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, както и 115 гола за националния отбор на Португалия.
 
В Бразилия местните футболни величия Пеле и Ромарио твърдят, че имат по над 1000 гола, но огромна част от тези попадения са вкарани в неофициални мачове, за които няма никаква потвърждаваща информация.