Една от бележитите фигури в историята на Манчестър Юнайтед – Пол Инс изнесе доста гневна тирада срещу вратаря на отбора Давид Де Хеа заради интервюто, което испанецът даде след загубата 0:1 от Нюкасъл в 8-ия кръг на Висшата лига.

„Червените дяволи” записват своя най-лош старт от 30 години насам, като се намират на 12-о място във временното класиране и само на 2 точки над зоната на изпадащите. След края на срещата Де Хеа заяви: „Това е неприемливо, не само този мач, а целият сезон. Това са най-трудните мигове, откакто играя тук. Не зная какво се случва. Не можем и веднъж да вкараме вече в два поредни мача.”

Изявата на вратаря личеше да бе доста емоционална, ала това не му спести нито капчица от гнева на Пол Инс, който очакваше друго поведение от играч, който кара своя 8-и сезон на „Олд Трафорд”. „Гледах интервюто на Де Хеа след срещата и то беше тотална щета”, заяви бившият английски национал. „Той трябваше да бъде един от лидерите. Ако на негово място стоеше Петер Шмайхел, нямаше никакъв шанс да чуете подобно интервю.”

„Вместо да признае и да каже какво тимът върши по погрешен начин, той само повтаряше „не знам, не знам, не знам”. Това е един от топ играчите, от лидерите в Манчестър Юнайтед, който тъкмо подписа 5-годишен договор! А изглежда сякаш няма и бегла идея какво се случва. Ако си фен на Юнайтед и слушаш своя вратар, една от основните фигури в тима, а интервюто се получи такова, то имаш пълното право да се чувстваш посрамен. Ще си кажа: „Господи, този няма идея какво се случва, най-вероятно вече съжалява за подписания договор”, завърши Инс.