Легендата на Шотландия и Манчестър Юнайтед – Денис Лоу, е диагностициран с деменция. 81-годишният Лоу преди време съобщи, че има и заболяването на Алцхаймер, е последният бивш футболист, който се бори с мозъчната болест.

Неговият бивш съотборник при „червените дяволи” – Сър Боби Чарлтън, също бе диагностициран с това заболяване през миналата година.

„Това няма да бъде лесно пътуване, особено за хората, които те обичат най-много”, каза Лоу.

„Знам, че предстоящият път ще е труден, взискателен и болезнен и непрекъснато променящ се и затова моля за търпение и разбиране. Съзнавам как мозъкът ми се влошава и как ми убягва паметта. Не го искам това, тъй като ми причинява стрес в ситуации, които са извън моя контрол. Разбирам какво се случва и затова искам да затвърдя това си състояние, защото знам, че ще има дни, когато не разбирам нищо и отсега мразя това”, каза още той.

Лоу е носител на Златната топка за 1964-а година и има 55 мача за Шотландия, в които е реализирал 30 гола. Играчът е считан за един от най-великите футболисти в своята родина.

Заедно с Боби Чарлтън и Джордж Бест на „Олд Трафорд”, те са считани за един от най-великите триумвирати в историята на Ман Юнайтед. Тримата имат паметник пред една от трибуните на "Олд Трафорд".