За съжаление на феновете на Нюкасъл „свраките“ отново са сериозно замесени в битката за оцеляване. Поне към днешна дата нещата не изглеждат никак розово за „джордитата“, които са само на 3 точки от опасната зона, където в този момент се намира съставът на Фулъм. Доброто начало на кампанията вече е отдавна забравено и привържениците на клуба от североизточна Англия ще трябва да треперят до края на сезона за спасението на любимия отбор.

И макар че на няколко пъти мениджърът Стив Брус показа оптимизъм и твърдо заяви, че вярва в своите играчи, напрежението у феновете се засилва все повече. Фулъм е все по-близо, а Нюкасъл има нужда от победи и трупане на важни точки. 

Брус не е харесван от много от привържениците и оставката му бе поискана доста пъти дотук през сезона, но сега бившият футболист на Манчестър Юнайтед получи подкрепа от легендата на Тотнъм Глен Ходъл. Според Ходъл, феновете трябва да намалят очакванията си и просто да подкрепят своя тим в тези трудни времена. Бившият английски национал допълни още, че при настоящото ръководство на клуба, наставникът прави повече от необходимото.

„Не разбирам какво искат хората от Стив Брус и какви изисквания имат. Погледнете състава на Нюкасъл и вижте с какъв потенциал разполагат, няма как да се иска нещо повече от това, което се случва в момента. Според мен, феновете на отбора правят една основна грешка. Те гледат какво прави Лестър, виждат прогреса на Уест Хем и настояват, че и Нюкасъл трябва да тръгне по този път. Съгласен съм, това е легендарен клуб за Англия, но, когато не инвестираш не можеш да постигнеш нищо. Не е виновникът Стив Брус, че Майк Ашли се отнася по този начин с един от най-големите тимове в страната. Стив се опитва да върши работата си и аз мисля, че отборът няма да изпадне. Привържениците искат Лига Европа, желаят завършване в топ 10, но това е възможно, когато пристигне нов собственик и човек, който е готов да налива пари. Един мениджър е важно да бъде подкрепян и уважаван и ако Брус успее да спаси Нюкасъл от изпадане хората просто трябва да му бъдат благодарни“, сподели Ходъл.