Легендата на Тотнъм Хотспър Освалдо Ардилес призова Жозе Моуриньо да даде повече „свобода” на Джовани Ло Селсо, за да може португалецът да извлече максималното от аржентинския халф в играта му. Ло Селсо се включи много добре с изявите си за лондонския тим, откак бе привлечен от Бетис, след като Моуриньо преценява най-често да го използва като централен полузащитник. Ардилес е впечатлен от 23-годишния си сънардоник, но вярва, че той трябва да има повече атакуващи функции, за да бъде още по-полезен за „шпорите”.

„Първото нещо, което искам да кажа за Джовани, е, че съм изключително горд от него. Почнах да говоря за него преди две години, когато го видях в националния отбор. Оттогава, много хора започнаха да говорят за него”, каза Ардилес пред сайта на клуба.

„Когато дойде в Тотнъм, му се случи възможно най-гадното нещо за новопристигнал играч – да се контузи. Той бе контузен срещу Чили през септември след кошмарно влизане. Дойде в Тотнъм с идеята да играе футбол, искаше да се справи добре, но контузията направи така, че в началото не се справяше добре”, продължи Ардилес.

„След това той започна да се приспособява добре в новия си клуб и да придава по-голяма стойност на Тотнъм. Ло Селсо е състезател, който разбира играта и знае какво прави, тъй като е много умен. Малко по-малко ще се адаптира към новия си отбор, тъй като скоростта в Англия е много голяма. Към този момент не личи, че има проблеми. Може да играе на много позиции в средата на терена, понякога вляво или вдясно, но използва повече левия си крак, което го прави много опасен. Също така се справя страхотно като халф, който държи топката в защита. Това го показа, но според мен Жозе трябва да му даде по-сериозна свобода, тъй като може да играе много умело в атакуващата позиция на терена. Ако има пространствата, може да атакува внезапно и да отваря пространства за своите съотборници”, сподели още Ардилес.

„Прекалено техничен е, всеки го вижда. Не искам да казвам, че е над другите играчи, но си личи класата му от много далеч. Виждаме, че е много, много добър играч, който ще става все по-силен”, каза още Ардилес.

Ло Селсо играе под наем при „шпорите” от Реал Бетис от началото на сезона, но през зимата той бе закупен от Тотнъм за постоянно.