Бившият нападател на Тотнъм и английския национален отбор Теди Шерингам посъветва Хари Кейн да напусне "шпорите" през следващото лято. Нападателят на отбора от Северен Лондон има 176 гола във Висшата лига, но не е печелил нито един голям трофей.

"Той е на кръстопът в своята кариера. Колебае се между това да остане и да отправи предизвикателство за спечелване на купа или да премине в тим, който със сигурност ще иска да триумфира с купа. Знам, че феновете на Тотнъм няма да бъдат щастливи от това, което казвам. Ако иска да се бори на най-високо ниво - за Шампионската лига, за титлата във Висшата лига и да достигне до финали за купи, тогава със сигурност ще трябва да напусне. Той е най-добрият централен нападател в света поне за този момент. Доказа се през последните пет години. Задължително трябва да се стреми да остане на върха", заяви Шерингам пред медиите в Англия. 

През миналото лято Хари Кейн беше желан от Манчестър Сити, но остава в Тотнъм. Късно снощи нападателят се разписа два пъти при победата за лондончани с 5:0 у дома срещу Евертън.