Легендата на Манчестър Сити Яя Туре смята, че мениджъра на тима Пеп Гуардиола получава доста снизходително отношение от собствениците на "гражданите" след поредния провал в елиминационната фаза на Шампионската лига. 

"Небесносините" претърпяха поредно разочарование, след като отстъпиха с 1:3 в четвъртфиналите срещу състава на френския Лион. Това беше 4-то поредно отпадане на момчетата на Гуардиола в надпреварата преди полуфиналната фаза на турнира. 

Самият Туре в момента кара курсове за треньорските си сертификати и е на мнение, че в клубове от ранга на Реал Мадрид и Барселона Гуардиола далеч не би бил толкова сигурен на поста си, както е в момента в Сити. 

"Ако беше начело на Реал Мадрид или Барселона, то със сигурност постът му щеше да е под сериозна заплаха. Според мен той е от класата на Юрген Клоп и Зинедин Зидан, но решението е на клуба. Сити може да привлече всеки мениджър на света, защото имат парите за целта", започна бившият котдивоарски халф. 

"Хората се опитват да направят извинението, че е дошъл само за титлите от Висшата лига, но с бюджета, който му е предоставен, със сигурност се очаква да завоюва и Шампионската лига", завърши Туре по темата.