Бившият полузащитник на Манчестър Сити Яя Туре смята, че мениджърът на „гражданите” Хосеп Гуардиола е бил много доволен след случилото се между Рахийм Стърлинг и Джо Гомес от Ливърпул по време на лагер-сбора на Англия.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт действа бързо, след като двамата продължиха физически саморазправата си, която започна по време на голямото дерби на Англия миналата неделя, спечелено от Ливърпул с 3:1.

„Пеп Гуардиола навярно е малко разочарован от решенията на Саутгейт. Рахийм е още млад и се учи. Ако мой играч постъпи така, да бъде ядосан и да покаже, че го е яд, то аз ще бъда много щастлив. Това означава, че той няма да се даде лесно и иска да печели – това е важното. Играчи без характер не ми харесват. Мисля, че хората преекспонираха случилото се на базата в Сейнт Джордж. Играха мач в неделя, а ден по-късно се срещнаха за националния отбор. Мениджърът не е бил въвлечен”, коментира Туре пред Sky Sports.

Моуриньо отсече: Титлата е решена

„За Рахийм този период сега е труден. Цялото напрежение, което лежи на раменете му, борбата с расизма, плюс факта, че игра на „Анфийлд”, където феновете откровено не го харесват. Нормално е да има реакция”, призна Туре.

Котдивоарският халф взе отношение също по расисткия скандал, който се случи по време на България – Англия. Полузащитникът призна, че нееднократно в кариерата си е трябвало да се справя с този проблем. „Мисля, че отборите трябва да напускат терените при подобни ситуации. Това ще бъде голямо съобщение към ФИФА и УЕФА и те ще покажат, че футболистите са най-важни. Нужно е да се вземат решения, а ФИФА се нуждае от екип, който да се бори с този проблем”, завърши Яя Туре.