Паоло Малдини е вариант за пост в Манчестър Юнайтед като директор по футболните въпроси. В сряда беше анонсирано, че Ричард Арнолд напуска поста като изпълнителен директор, а идващият нов миноритарен собственик сър Джим Ратклиф е готов да предложи сериозни промени в клуба.

Твърди се, че работата на директорите Джон Мъртоуф и Дейвид Харисън са под сериозна въпросителна и се чака Ратклиф да докара свой собствен екип на „Олд Трафорд“.

Бившият изпълнителен директор на Ювентус – Жан-Клод Бланк, е считан за фаворит да замени Арнолд, докато спортният директор на Кристъл Палас Дъги Фрийдман може да започне работа в Манчестър на мястото на Харисън.

Според The Telegraph пък Малдини е опция също за директорски пост, след като 55-годишният бивш защитник напусна Милан през лятото. Италианецът игра за „росонерите“ през цялата си кариера от 1984-а година до 2009-а. Бившият директор на Милан спомогна в отбора да бъдат привлечени играчи като Тео Ернандес, Оливие Жиру, Фикайо Томори, Майк Менян и Рафаел Леао. Малдини беше уволнен през лятото, след като не успя да се разбере със собственика Джери Кардинале.