Легендата на Манчестър Юнайтед - Рио Фърдинанд призова феновете на Арсенал да спрат да "плюят" по Уилям Салиба. 

Салиба изигра определяща роля за успеха на Арсенал в кампанията на Висшата лига 2022-2023. Той помогна на "артилеристите" да осигурят пет последователни победи и място в горната част на таблицата. Салиба обаче беше хванат неподготвен от нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд по време на загубата на Арсенал с 3:1 на "Олд Трафорд" в неделя следобед. Движението на Рашфорд се оказа непосилно за 21-годишния защитник - който бе хванат на контра за втория и третия гол на Юнайтед.

Guilliver/GettyImages
36 снимки

Въпреки това феновете на Арсенал бяха възторжени от представянето на Салиба през този сезон и оприличиха спокойствието му с топката с това на Фърдинанд. Фърдинанд обаче омаловажава твърденията, че си приличат, и разгледа внимателно младежа на Арсенал, като твърди, че четирима от бившите му съотборници в международния отбор са били по-добри на 21 години.

„Той (Салиба) се провали на теста на Рашфорд. Не е нужно да оказвате такъв натиск върху него, той има само пет мача, просто го оставете да играе. Всъщност мисля, че Салиба има добри шансове да бъде наистина, наистина добър играч. Просто му трябва време. Целият този натиск, който упражнявате върху него - не мисля, че има нужда. Той беше под наем миналия сезон. Първият му голям тест, нека бъдем честни, беше на "Олд Трафорд" в този голям мач", коментира бившият играч на "червените дяволи".