На халфа на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш трябва да му се отнеме капитанската лента, смята легендата на клуба Рой Кийн, предаде "Ройтерс". Той критикува остро португалския национал за представянето му в градското дерби в неделя, спечелено от Манчестър Сити на "Олд Трафорд" с 3:0.

"От това, което видях днес, бих отнел лентата на Фернандеш. "Той няма характер за капитан. Само хленчи, стене", каза за халфа Кийн пред Sky Sports.

"Бих започнал с това, защото това е в контрола на мениджъра. Той е точно обратното на това, което искам да виждам от един капитан", каза още ирландецът.

Така Кийн повтори мнението на Гари Невил за Фернандеш от миналогодишната загуба от Ливърпул с 0:7, която е най-тежката от 1931 година. Тогава Фернандеш изглеждаше напълно безпомощен в мач, като само ръкомахаше и правеше знаци на мениджъра Ерик тен Хаг да го смени. "Мисля, че част от поведението му пред второто полувреме беше скандално", каза тогава Невил, който също е бил капитан на Юнайтед.

Фернандеш стана капитан миналото лято, когато лентата бе отнета от Хари Магуайер.

"Като го гледах днес отново, съм на мнение, че задължително трябва да му бъде отнета капитанската лента. Знам, че това е голямо решение, но Фернандеш няма характер да бъде лидер", каза още Рой Кийн.