Предстои най-важната част от сезона за Евертън. След малко повече от месец, ще разберем дали „карамелите“ ще запазят елитния си статут във Висшата лига. Освен проблемите на терена, съвсем скоро стана ясно, че клубът търпи огромни финансови поражения, а ситуацията в тима изглежда доста притеснителна.

Една от големите легенди на Ливърпул Джейми Карагър открито нападна отбора на Франк Лампард. Според бившия защитник, Евертън напълно заслужава своята съдба  и няма да е никак чудно, ако съставът изпадне от Висшата лига.

„Няма какво толкова да кажа за Евертън. Те сами си направиха всичко. Ръководните фактори и футболистите носят най-голяма вина за случващото се, защото никой не може да поеме отговорността. Постоянно се говори за класиране в Европа, за доближаване до топ 4, но реалността е съвсем различна. Струва ми се, че този клуб няма никаква стратегия за бъдещето и само се сменят мениджъри. Едва ли Рафа Бенитес беше най-големият виновник за слабата форма на отбора, за да бъде освободен толкова бързо. Страхувам се малко и за Франк Лампард, защото той е качествен мениджър и не знам как ръководството ще се отнесе с него. Изобщо няма да бъде учудващо, ако Евертън изпадне. Може би те го заслужават, за да видят ясно ситуацията и променят мисленето си. Едно евентуално участие в чемпиъншип веднага ще ги свали на земята и е възможно това да е едно ново начало за тях“, коментира Карагър.