Легендарният нападател на Ливърпул от близкото минало Роби Фаулър демонстрира своята подкрепа към настоящата звезда на „червените” Мохамед Салах, чиито падания в противниковите наказателни полета напоследък се следят под лупа. На Острова много сериозно се опитват да набедят египетския национал за симулант, а според Фаулър основният мотив на недоброжелателите е свързан с националността на играча.

26-годишният Салах продължава да бъде изключителна заплаха за всеки тим, като в момента е водещ реализатор на Висшата лига с 16 попадения в 23 срещи. Неговите голове са една голямо причина Ливърпул да води във временното класиране с преднина от 4 точки спрямо актуалния шампион Манчестър Сити.

Мненията, че Салах е сериен симулант се интензифицираха най-вече след мачовете на „червените” срещу Нюкасъл и Кристъл Палас, където египтянинът се замеси в противоречиви епизоди. Според Фаулър негативизмът, който се излива по адрес на Салах, е незаслужен, като бившият национал има свое гледище за това къде се корени явлението. „Самият аз клатя глава в недоумение от критиките, които целят да уязвят Мохамед Салах в последните седмици. Хората изглежда се надпреварват да говорят как той бил измамник”, каза Фаулър пред „Туитър”.

„Огънят се поддържа свеж и враждебен. Просто се чудя защо. Изглежда пак говорим за някакъв вид стереотип. Най-вероятно касае това, че той е чужденец.”

„Защо Салах пада толкова често ли? По две причини: първо, кой не го прави в момента? И, второ, почти постоянно бива ритан. Хората изглежда явно са по-готови да нарекат „измамник” египетската звезда на Ливърпул, отколкото англичанина Хари Кейн”, заключи Фаулър.