Бившият футболист на Ливърпул Джон Барнс не е развълнуван от пристигането на Луис Диас при „червените“. 58-годишният бивш играч призна пред Mirror, че взетият от мърсисайдци колумбиец през зимата от Порто е нямало да покаже същото качество, ако е отишъл в Манчестър Сити.

„Луис Диас не е чудесно попълнение. Той щеше да бъде, ако Реал Мадрид, Барселона и други такива клубове бяха след него. Тогава щеше и да струва повече пари. Юрген Клоп просто знае как да го интегрира и да го използва в този отбор успешно“, смята Барнс, който играе за „червените“ 10 години.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Луис Диас нямаше да има същото влияние, ако беше в Манчестър Сити. Както може би Салах нямаше да има в Реал Мадрид. Това са клубове с различни философии и начини на игра. Когато Салах и Садио Мане пристигнаха при нас, нямаше голяма еуфория, но вижте ги сега какво играчи станаха. Това прави Клоп, той взима играчи, които ще му свършат работа по идеален начин“, продължи той.

При всички случаи германският мениджър трябва да е щастлив от присъствието на колумбиеца. В 18 мача вече той има 4 гола и три асистенции. Ливърпул плати на Порто 45 милиона евро за него, които могат да стигнат до 60, ако бъдат постигнати някакви персонални резултати.