Легендата на Ливърпул Джон Олдридж обвини играчите на Манчестър Сити, че са се държали непрофесионално и неуважително след края на срещата между двата тима в неделя вечерта. 

Ливърпул спечели с 3:1 в голямото дерби на 12-тия кръг на Висшата лига, което изстреля "мърсисайдци" на цели 9 точки пред състава на Пеп Гуардиола в класирането. Играчите на "гражданите, както и техния мениджър обаче останаха изключително недоволни от съдийството и към края на срещата се стигна до нелицеприятни сцени. 

Олдридж самият смята, че това се дължи на факта, че играчите на Сити са твърде свикнали да получават всичко каквото искат през последните сезони.

"Играчите на Манчестър Сити са свикнали всичко да се случва в тяхна полза през последните години. Те не знаят как да реагират, когато нещата не са в тяхна полза и се държат като разлигавени деца", започна Олдридж. 

"Разбирам тяхното недоволство, тъй като съм бил в подобна ситуация многократно, но реакциите на Гуардиола, Артета, Стърлинг и Уокър беше доста непрофесионална". 

"Има много начини, по които да реагираш след загуба. Това особено важи за мач на "Анфийлд", който всички гледат. Отборът на Сити не си направи никакви услуги", завърши Олдридж.