Преди няколко дни за първи път от цели 22 години Евертън успя да победи Ливърпул на "Анфийлд" в мърсисайдското дерби. 

"Карамелите" се наложиха с 2:0 и радостта при тях бе огромна. Легендата на Ливърпул Джейми Карагър смята, че успехите на Евертън през този сезон се дължат на мениджъра Карло Анчелоти. Според бившия защитник италианецът е специалист от най-висока класа и разбира прекрасно футболната игра. 

90 снимки

"Евертън победи Ливърпул на нашия стадион за първи път от 22 години и е нормално там вълнението да е голямо. За тях това беше незабравима вечер и те ще я помнят дълго. Ако опитаме да погледнем чисто футболно на нещата, Евертън се представя много силно през този сезон, но според мен основна заслуга за добрите резултати на отбора има Карло Анчелоти", коментира Карагър. 

"Той разполага с безценен опит и страшно много знания, които предава и на играчите.  Когато случиш на мениджър, просто се възползваш от това и правиш всичко, за да задържиш този човек. Колкото по-дълго остане Анчелоти, толкова по-светли дни предвиждам за Евертън, а и не можем да не отбележим, че те наистина притежават страхотен състав. Ливърпул обаче си е Ливърпул и ние винаги ще бъдем по-добри и по-велик клуб във всяко отношение“, сподели още бившият английски национал.