Легендата на Манчестър Юнайтед Анди Кол не се изказа много оптимистично за бъдещето на „червените дяволи“. Според легендарния нападател, Манчестър Юнайтед тепърва ще има още доста проблеми през сезона, но кол е притеснен от  друг факт.

Бившият английски национал  изрази тревогата си от това, че все по-малко класни футболисти желаят да преминат в Юнайтед, а този клуб вече не представлява почти никакъв интерес за най-големите звезди във футбола.

Getty Images
31 снимки

„Как се променят нещата само, сами виждате това. Обичам Манчестър Юнайтед, но предпочитам да бъда честен. По мое време всички искаха да играят за този велик клуб, преди всеки искаше да носи фланелката на Юнайтед, да бележи голове и да радва феновете. Манчестър Юнайтед преди бе считан за един от най-великите отбори на всички времена, нещо, което сега изобщо не е така. Няма ги купите, няма ги титлите, липсват трофеите и логично пада престижа на Юнайтед, този клуб вече не е дразнител. Не искам да го казвам, но смятам, че най-големите звезди в днешния футбол, ако погледнем реално, на драго сърце биха приели да играят за Манчестър Сити, а не за нас. Сити ни изпревари във всичко, представят се по-добре, печелят трофеи, играят в Шампионска лига и то с добър успех, докато ние се мъчим да намерим правилната стратегия за бъдещето. Вече не сме това, което бяхме, и Манчестър Юнайтед не е онази апетитна хапка, която бе за всеки един. Сега нещата са други и класните футболисти, доказаните имена, биха отишли в клубове като Манчестър Сити, Ливърпул, Барселона, Реал Мадрид и други. Докато не започнем да печелим, така както побеждавахме, докато аз бях на терена и триумфирахме във всяка купа, няма да възвърнем старата слава на Юнайтед. Мисля, че ще страдаме още доста, докато най-после можем да празнуваме купа, независимо каква“, коментира Кол.