Бившият централен бранител на Манчестър Юнайтед и знакова фигура от времето на сър Алекс Фъргюсън - Рио Фърдинанд, също коментира темата за евентуален нов мениджър на клуба. Настоящият Оле Гунар Солскяер е поставен пред огромно напрежение в последните седмици, а спекулациите за евентуални негови заместници не спират. 

“Всеки нов мениджър, който отива в нов клуб, трябва да покаже на хората наоколо, че той е там веднага. Ще ползвам Антонио Конте като пример - където и да отиде, той не се договаря, а просто им казва - това е, което ще стане, това съм аз, ако не сте с мен, си тръгвам. Смятам, че именно това е отношението и типа манталитет, който отличава добрите мениджъри от топ мениджърите. Ти трябва да си способен да отидеш и да командваш цяла съблекалня пълна с големи личности, но и трудни характери, големи егота. Това ще е работата на всеки, който дойде. 

"Не познавам Тен Хаг лично, но той върши фантастична работа в Аякс. Да не забравяме, че Аякс не е малък клуб. Това е голям клуб, най-големият в Нидерландия. Да тук е различно, но пак говорим за огромен клуб, в който очакванията са да печелиш непрекъснато. Който и да дойде, той трябва да е готов да се справя с хората. Това е част от изкуството да си фантастичен мениджър”, заяви Фърдинанд.