Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс ще последва Луис ван Гаал и ще си тръгне от "Олд Трафорд". Това твърди вестник "Мирър", който се позовава на свой сериозен източник, близък до самия уелсец. 

Гигс беше гласен за наследника на Ван Гаал от 1 юли 2017 г., когато на практика изтичаше договорът на холандеца. Но уволнението му сега разбърка картите при "червените дяволи" и играчът с най-много мачове за клуба е решил да си тръгне. 

Това обаче е "довиждане", а не "сбогом", твърди още вестникът. Гигс иска да отиде някъде, където да натрупа достатъчно опит и да се докаже като точната фигура за Юнайтед, когато един ден и Жозе Моуриньо си тръгне. Именно Специалния ще бъде заместникът на Ван Гаал на "Олд Трафорд". 

Иначе новината за уволнението на холандеца и съответно напускането на Гигс, трябваше да бъде официално в 15:00 часа българско време днес. В Англия обаче твърдят, че това се отлага с няколко часа, а причината е бясната реакция на Ван Гаал след срещата с ръководството. 

Вестник "Сън" твърди, че специалистът до последно е вярвал, че няма да бъде уволнен и си е тръгнал със скандал от базата в Карингтън, където имаше среща с изпълнителния директор Ед Уудуърд.