Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд смята, че „червените дяволи“ не могат да бъдат шампиони поне през този сезон. Бившият защитник вярва, че съставът на Оле Гунар Солскяер ще завърши в топ 4 в края на кампанията, но е рано да се говори за трофея от Висшата лига.

Фърдинанд, също така, наблегна на загубените 2 точки от мача с Евертън в съботната вечер и допълни, че подобни грешки са недопустими. 

"Мисля, че има прекалено много очаквания към отбора, а това не бива да е така. И аз като всеки фен гледам класирането и тайно се надявам да сме първи, но е важно да сме реалисти. В момента Манчестър Сити стои далеч по-добре от нас и не губи глупаво точки. Те играят със спокойствие, разум и очевидно там е изграден манталитет на победители. Допуснахме глупави грешки срещу Евертън и само този мач е показателен, че тепърва трябва да учим още много. Сигурен съм, че тимът ще завърши в топ 4, дори може и да сме втори, но нека не бързаме с изисквания за шампионска титла. Може би през следващия сезон, това изглежда по-вероятно, сега трябва да гледаме мач за мач и да опитаме  да се представяме достойно във всяка една надпревара“, каза бившият английски национал