Легендата на Манчестър Юнайтед Лий Шарп е сигурен, че Жозе Моуриньо ще бъде уволнен до Коледа.

"Мисля, че Моуриньо ще бъде уволнен до Коледа. Ако той продължи с това твърдоглавие и това лошо настроение, хората ще си кажат - не, това не е поведението, което ще ни изведе на върха и ще промени нещата", сподели Шарп пред Sky Sports.

"Той винаги изглежда по един и същи начин - смръщен и сърдит, сякаш игнорира всички. Това се отразява на представянето на отбора. Той играе негативна роля", добави легендата.

"Не мисля, че той може да извади най-доброто от играчите си. Този отбор има някои наистина страхотни играчи в нападение, но не мисля, че в този момент те се намират в най-доброто си състояние. Не мисля, че те играят на нужното темпо, и че придвижват топката достатъчно бързо. Отборът дава шанс на съперниците да се връщат назад и да се организират в защита". 

"Една от разликите със Сър Алекс Фъргюсън е, че той оставяше нещата от кухнята да си останат в кухнята. Всичко, което имаше да се случва в съблекалните, си оставаше там", каза  Шарп, който изигра 193 мача и вкара 21 гола за Манчестър Юнайтед между 1989 и 1996 година.

"Червените дяволи" бяха покосени от Брайтън във втория кръг на Премиър лийг, след като загубиха с 2:3 на "Еймекс Стиейдиъм". Кампанията за Юнайтед стартира с успех над Лестър с 2:1 на "Олд Трафорд".