През вчерашния ден бе изигран един от най-интересните мачове в английския футбол. Срещнаха се два отбора жадни за трофеи и силно желаещи отново да вдигнат титлата в Премиърлийг. Все пак, двубоят между  Манчестър Сити и  Ливърпул завърши наравно 1:1, но доста експерти и анализатори останаха впечатлени от изявите на водения от Юрген Клоп тим. 

ъзхищението си от представянето на английския шампион изрази и легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн. Според ирландеца в този мач  „червените“ са показали огромна психическа устойчивост и сила. Бившият капитан на Юнайтед допълни, че въпреки липсата на основни състезатели, Юрген Клоп и момчетата му могат да са горди със себе си.

„Аз наистина съм впечатлен от това, което прави Ливърпул. Този отбор е невероятен и притежава всичко необходимо, за да е шампион отново. Само вижте без колко основни футболисти играха и въпреки всичко се противопоставиха по страхотен начин на Манчестър Сити. Очевидно там знаят как да работят и показват психиката на шампион, това е много важно.   Разполагат с фантастичен мениджър, който винаги знае какво да направи в точния момент. Изобщо не е случайно, че Клоп е толкова обичан. От Ливърпул могат да се гордеят с всичко, което постигат в последно време. Те преминават през трудности,  на пътя им се изправят различни препятствия, но това не ги спира към върха, смятам, че този клуб и техният мениджър имат манталитета на истински победители“, коментира Кийн.