Бойкото равенство 0:0 с Ливърпул е знак за прогрес от страна на Манчестър Юнайтед под ръководството на Оле Гунар Солскяер, но тимът все още има работа за вършене. Това заяви бившият капитан на "червените дяволи" Рой Кийн.

Юнайтед е лидер в класирането на Висшата лига с 37 точки, две повече от отборите на Манчестър Сити и Лестър и три пред шампиона Ливърпул, но според ирландеца, за да спечели титлата, отборът ще трябва да почне да печели мачове като този на "Анфийлд".

"Прогресът, който този отбор направи през последните шест месеца и това, че се намира на върха в класирането, показва, че има истински напредък. Но следващата стъпка е най-трудна. Ако искаш да спечелиш лигата, трябва да започнеш да печелиш такива завързани мачове. Това все още липсва на Манчестър Юнайтед. Но генерално, аз съм доволен от това представяне. Отборът показа добър характер. Защитната четворка бе брилянтна", заяви Кийн пред "Скай Спортс".

Според бившия му съотборник Гари Невил Манчестър Сити и Ливърпул все още имат по-големи шансове за титлата.

"Манчестър Юнайтед има малки шансове да спечели титлата и те зависят от представянето на играчи като Пол Погба, който трябва да продължи да играе по начина, по който го прави през последните 2-3 месеца", каза Невил.