Арсенал е стартирал подновяването при търсенето си на нов технически директор, след като пропусна двете си топ цели. „Артилеристите” бяха дълго време свързвани с анонсирането на Мончи, но 50-годишният специалист отказа офертата на лондончани, завръщайки се в Севиля.

Бившият футболист на Арсенал – Марк Овермарс, бе избор №2 в листата, но той също отхвърли възможността да се завърне в Северен Лондон, удължавайки своя договор с Аякс Амстердам, където работи като директор по футболните въпроси.

Английският Daily Mail твърди, че търсенето на заместника на напуснали Свен Мислинтат продължава, като сега цел е спортният директор на Олимпик Марсилия Андони Субисарета. Испанецът довери, че обмисля оттегляне от поста си във френския клуб, като това е засилило интереса на „топчиите”.

Изданието твърди, че Арсенал има още няколко варианта, като дори не са отхвърлили категорично възможността да вземат Овермарс, въпреки че холандецът е предявил желание за оставането си на „Йохан Кройф Арена”.

Очаква се новият директор да бъде обявен преди края на настоящия сезон, като работата между него и мениджърът Унай Емери да стартира от първия ден след края на сезон 2018/19.