Легендата на Арсенал Пол Мърсън отправи тежка критика към състава на "топчиите", обвинявайки защитниците на тима в неспособност да вършат даже базовите неща добре. 

"Артилеристите" отново се провалиха в изявите си в защита, допускайки пълен обрат при загубата с 1:2 срещу Тотнъм в голямото градско дерби. Особено фрапантна беше грешката на Сеад Колащинац за първото попадение на "шпорите", след босненецът не успя да намери Давид Луис и на практика изведе Хюн-Мин Сон сам срещу стража на тима Емилиано Мартинес. 

Мърсън не скри притесненията си, че тимът няма да успее да постигне целите си, ако действията в защита не се подобрят значително. 

"Срещу Тотнъм няма сначение дали имаш Жозе Моуриньо, Пеп Гуардиола, Сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер на една скамейка като треньори, пак не можеш да направиш нищо, ако защитниците ти не могат да си попадат топката на 5 метра разстояние", започна англичанинът. 

"Това е концентрация, подобна на тази, която ти трябва, когато си миеш зъбите сутринта, превръща се в механизъм. На никого не му пука, ако имаш 90% точност на пасовете, ако правиш подобни детински грешки", завърши тирадата си Мърсън.