Снощи  Арсенал постигна изключително важна победа. „Топчиите“ се наложиха срещу Тотнъм с 3:1, в дербито на Северен Лондон и постигнаха трети пореден успех във висшата лига. От друга страна, кризата при „шпорите“ се задълбочи още по-силно, като тимът  продължава със слабите си изяви и  поне към настоящия момент не се вижда как Тотнъм ще излезе от тежката ситуация.

Според легендата на Арсенал Тони Адамс  ръководителите на Тотнъм са допуснали една огромна грешка. Бившият защитник е твърдо убеден, че освобождаването на Жозе Моуриньо е една от основните причини за  неубедителното представяне на Хари Кейн и компания от началото на новия сезон.

„Вижте какво се случва в Тотнъм. Те буквално губят всеки мач. Загуба от Кристал Палас, поражение от Челси и нов провал срещу Арсенал. Във всеки един от тези 3 мача, отборът допусна по 3 попадения. Там най-добре си знаят какво правят, но според мен  те много сгрешиха, като уволниха Моуриньо през Април. Оттам, всичко тръгна надолу за тях и  сега виждаме в колко  трудно положение се намират. Проблемите им са много и лично аз не виждам как ще ги решат, още повече, че отборът не спира да губи, а това поражда все по-голямо напрежение в съблекалнята и в целия клуб“, коментира Адамс.