Нещата в Арсенал започват да се стабилизират. "Топчиите" записаха някои добри победи и показаха, че са готови да се борят за участие в европейските клубни турнири. Съставът на Микел Артета обаче не можа да защити трофея си от FA Cup, след като бе елиминиран от Саутхемптън на 1/16-финалите.  

Gulliver/Getty Images
30 снимки

За пореден път през сезона легендата на Арсенал Тони Адамс отново нападна ръководството на лондонския тим. Бившият защитник продължава с негативните изказвания, като според него, успешните резултати напоследък са само моментен проблясък, който скоро ще отмине. 

"Виждам как хората се радват на всяка победа. Това е чудесно, но разберете, че подобно нещо не ни отива. Сега сме далеч от зоната на изпадащите, записахме 4 или 5 страхотни мача и всичко вече е цветя и рози. Съжалявам, аз не смятам по този начин. Феновете бързо забравиха колко трагични бяхме в началото на кампанията. Съгласен съм, че трябва да се радваме на всеки успех, но аз не виждам визия за бъдещето. Аз не съм щастлив, че Арсенал няма да е шампион и не съм радостен, че най-вероятно отново ще пропуснем Шампионската лига. Нуждаем се от класа, от хора, които са истински лидери", коментира той. 

"Никой не мисли за бъдещето, какво ще правим през следващия сезон например? Всички само говорят, че е крайно време да атакуваме титлата, но  според мен това ще си остане само на приказки. Ако погледнете отбора в момента, повечето играчи са млади и изглеждат обещаващо, но на нас ни трябват доказани имена. Играчи, които са печелили купи и титли и разполагат с безценен опит. Забелязвам известен оптимизъм във феновете, във всички свързани с Арсенал, но истината е, че е нужна много работа. Докато клубът не се върне там, където му е мястото, аз няма да бъда доволен“, каза още бившият английски национал.