24-годишният Мартин Йодегаард е жизненоважен играч за отбора на Микел Артета, тъй като Арсенал доминира във Висшата лига този сезон. Норвежкият национал е топ голмайстора на тима в дивизията с осем гола и записа пет асистенции. Бившият "непобедим" на Арсенал и герой на Камерун Лорън вярва, че полузащитникът може да продължи да се бори за Златната топка и смята, че скоро ще струва около 200 милиона паунда.

"Йодегаард не беше евтин играч, но беше страхотен и има още какво да покаже. Ако продължи да се подобрява, може да бъде играч за 100 или 200 милиона паунда. Виждам, че той се бори за най-добрите индивидуални награди като Златната топка, представянето на отбора му помага да расте. Вбъдеще, ако Арсенал спечели Висшата лига, ще се представи добре в Шампионската лига през следващия сезон , вярвам, че Йодегаард ще бъде сред най-добрите в света", сподели легендата на Арсенал.

Йодегаард, който се присъедини към Арсенал от Реал Мадрид през 2021 г., помогна на отбора на Микел Артета да изгради преднина от пет точки на върха на Висшата лига този сезон. Междувременно те също се борят за спечелването на ФА Къп и Лига Европа този сезон.