В невероятен епос от третия кръг за Купата на Лигата Дарби Каунти хвърли изненадата в тура, отстранявайки Манчестър Юнайтед като гост след дузпи за Купата на Лигата. „Овните” спечелиха дуела след дузпи с 8:7, а в редовното време резултатът бе 2:2, като Юнайтед изравни буквално в последните секунди. Хуан Мата даде аванс на Юнайтед в 3-ата минута, но Дарби стигна до пълен обрат през втората част. Първо юношата на Ливърпул Хари Уилсън порази вратата на „червените дяволи” в 59-ата минута, а Джак Мариот обърна резултата в 85-ата минута. Все пак в четвъртата минута на добавеното време на срещата Маруан Фелаини отбеляза и прати срещата да се решава след дузпи, при които двата отбора бяха безпогрешно, докато не дойде ред да бие Фил Джоунс. Бранителят стреля нелошо, но вратарят на Дарби Скот Карсън улови посоката и хвана топката. Преди това футболистите на двата тима бяха безпогрешни, като дузпите бяха изпълнени по превъзходен начин.

Любопитен факт е, че под ръководството на Жозе Моуриньо Манчестър Юнайтед не бе губил в 79 срещи, в които е повеждал в резултата, но бившият футболист на Моу в Челси - Франк Лампард подчини своя ментор за "Карабао Къп".

Манчестър Юнайтед „награби” своя опонент още от първите минути на „Олд Трафорд” и откри резултата още в третата минута. Антони Марсиал проби отляво и пусна по земя към Лукаку, който продължи с пета за Лингард, а топката накрая се озова вдясно при Хуан Мата. Испанецът стреля мигновено и с левия крак прониза вратата на Дарби. Две по-късно отборът на Франк Лампард можеше да изравни, но удар на Бенет като по чудо бе отразен от Серхио Ромеро.

В 9-ата минута Юнайтед трябваше да направи и невъзможното, за да не открие с 2:0. Марсиал прехвърли цялата отбрана на Дарби и намери изскочилия Мата, който стреля, но вместо да вкара нацели тялото на Карсън.

Юнайтед продължи с вездесъщия футбол, като не оставяше шансове за Дарби, а Марсиал и Мата бяха над всички, но Ромелу Лукаку направи няколко непростими пропуска в хода на половината.

Втората част Дарби излезе коренно променен и започна да играе превъзходен футбол на „Театъра на мечтите”, докато хората на Моуриньо се прибраха прекалено много и не създаваха опасности към вратата на Скот Карсън.

В 59-ата минута зрителите в Манчестър станаха свидетели на превъзходно попадение от страна на юношата на Ливърпул Хари Уилсън. Младият футболист стреля от повече от 30 метра след пряк свободен удар,а топката доби причудлива траектория и влезе в далечния ъгъл на Ромеро. Аржентинският страж нямаше отговор на удара и Дарби изравни – 1:1.

Три по-късно Брадли Джонсън стреля, но над вратата на Юнайтед, а в 67-ата „червените дяволи” останаха с 10 човека, след като вратарят Серхио Ромеро игра с ръка отвъд наказателното си поле и съдията Стюарт Атуел му показа директен червен картон.

В 73-ата минута Ромелу Лукаку нацели левия страничен стълб на вратата на Дарби след плътен шут. Пет по-късно резервата за Дарби Флориан Жозефзоон можеше да поведе Дарби напред, а вместо това резервата Лий Грант се намеси феноменално.

В 85-ата минута обаче друга резерва на Франк Лампард – Джак Мариот, прати в екстаз феновете на отбора от Източен Мидландс. Хари Уилсън стреля от дъгата с левия крак, но Грант отрази топката. Тя попадна на пътя на Мариот, който отблизо с глава порази вратата на домакините – 1:2.

Дойде причудливо даденото от съдията шестминутно продължение, а точно тогава Юнайтед се прояви и изравни резултата с човек по-малко. Диого Далот центрира отдясно към Маруан Фелаини, а белгиецът между няколко противникови бранители и с глава изравни резултата – 2:2.

При дузпите двата тима бяха повече от безпогрешни и си изпълниха 15 дузпи, а Дарби надви с 8:7, а големият грешник за Юнайтед бе бранителят Фил Джоунс, чийто удар бе отразен от вратаря Скот Карсън. По този начин хората на Жозе Моуриньо се сбогуваха с първата надпревара, от която можеха да отпаднат през този сезон още в първия си мач.