Мениджърът на Челси - Франк Лампард, призна, че е разговарял с Уилиан относно оставането му на "Стамфорд Бридж" и се надява скоро това да стане факт. Във вторник от клуба обявиха, че бразилецът, заедно с Педро Родригес, са удължили договорите си със "сините" до края на настоящата кампания, с което ще помогнат на тима в оставащите мачове от шампионата, както и в двубоите от ФА Къп и Шампионска лига. 

В дългосрочен план бъдещето на Уилиан остава неясно и той продължава да бъде свързван с различни европейски грандове, включително и големите лондонски съперници Арсенал и Тотнъм. 

"Все още разговаряме с тях, най-вече с Уилиан. Винаги съм бил уверен относно това дали ще остане. Те са страхотни професионалисти и дават много на клуба. За мен този професионализъм и тяхното отношение показват, че те искат да останат поне до края на този сезон", призна Лампард. 

"Фокусирани сме върху мачовете, имаме нужда от тях в отбора, те са важни играчи, така че съм щастлив от моментния развой на събитията", завърши специалистът.