Легендата на Челси Франк Лампард каза, че "не е наранен" от серията от шест поражения в шест мача във всички турнири, откакто пое поста временен мениджър през април. Най-добрият голмайстор в историята на клуба ще изведе "сините" срещу Борнемут в събота. Лондончани в момента са на едва 12-о място в класирането на Висшата лига.

Лампард каза пред медиите, че той и играчите ги е грижа, но ситуацията трябва да се разглежда в контекста на последните десетилетия.

"Не ме боли. Може да съм сега аз, но бях част от този клуб при големите успехи, така че когато видите върховете и паденията на спорта . . . всеки може да има моменти на трудност. Мисля, че ние в Челси имахме голям късмет в последните 20 години", заяви Лампард.

"Лично аз не съм такъв, който да седи и да се чувства наранен твърде много, а повече какво е действието, което да ми измъкне от това. Всичко, което се случи през този сезон няма да ни отведе до Шампионска лига, няма да ни отведе до първите осем, но ще бъде като първата малка стъпка. Разбира се, може би не всички фенове ще искат да чуят това, но това е реалността, в която се върнах", добави той.

Челси е едно място пред Борнемут и няма победа след тази срещу Лестър на 11 март. "Сините" отбелязаха само два гола в последните си осем мача във всички турнири, допуснаха 14, а седма поредна загуба би изравнила клубния рекорд.

Gulliver/GettyImages
67 снимки

Лампард, четвъртият мениджър на Челси за този сезон, каза, че може да изглежда, че има малко за какво да се играе, тъй като клубът е на девет точки пред зоната на изпадащите при пет мача до края на кампанията, но играчите трябва да покажат "огромна доза гордост".

"Ще имаме ли нужда от рестартиране през лятото? Разбира се, това е ясно", заяви той.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева