Франк Лампард се оплака от „кризата с контузени играчи“ сред топ отборите във Висшата лига, като неговият Челси се подготвя за домакинството на Евертън при липсата на девет играчи в предни позиции.

„Темата не бе повдигана толкова, но имаме сигурно отборът с най-много контузии сред топ тимовете – имаме много контузии, сред които са и важни играчи като Н‘Голо Канте, Рубен Лофтъс-Чийк и други. Започнахме по този начин сезона и това се повтори по средата му. Работим срещу това, за да вземем възможно най-добрите резултати“, започна мениджърът на „сините“.

Матео Ковачич отпада от сметките за неделния двубой на „Стамфорд Бридж“ заради проблем в ахилеса, докато бразилецът Уилиан ще премине късен фитнестест заради подобен дискомфорт. Лампард разкри, че Лофтъс-Чийк и Кристиан Пулишич са играли в „мач на закрити врати“ на тренировъчното игрище в петък. Жоржиньо започва да изтърпява наказание от две срещи, докато Канте е аут с травма на адуктора. Андреас Кристенсен остава под въпрос, а Тами Ейбрахам пропуска срещата заради болките в глезена си.

Междувременно, Калъм Хъдсън-Одой получи повторна травма на адуктора в първата си тренировъчна сесия отбратно с първия тим. „Калъм получи проблем на същото място. Той ще премине скенер този следобед. Така че за него предстои още време в лазарета. Трудно е, не сме бързали с връщането му обратно в игра, и всички признаци за завръщането му бяха налице. Тогава дойде и повторното контузване“. Лампард каза, че бившият наставник на Челси Карло Анчелоти, сега треньор на Евертън, ще бъде посрещнат топло при завръщането си на „Стамфорд Бридж“ в неделя.

Мениджърът на Челси добави, че се е наслаждавал на периода, в който е играл под ръководството на италианския специалист, който включи успехи във Висшата лига и ФА Къп. „Много уважаван човек сред феновете. Страхотен период в историята на клуба. Той е джентълмен и фантастичен мениджър. Обожавах да работя с него. Мисля, че ще бъде посрещнат чудесно от привържениците“, завърши той. /БГНЕС