Мениджърът на Евертън Франк Лампард напомни на футболистите си, че не могат да си позволят да губят концентрация след победата над Манчестър Юнайтед в началото на април. Евертън е на 17-о място с 28 точки от 30 срещи във Висшата лига, на 3 точки от зоната на изпадащите в Англия.

В неделя за състава, воден от Лампард, предстои градското дерби с Ливърпул, който оглави временното класиране в първенство с 2 точки, но и мач повече от втория Манчестър Сити, който засега е изиграл 31 двубоя.

„Предупредих ги, че не трябва да губят концентрация, защото паузата от десетина дни, която имахме от последния мач може да е от полза, но може и да донесе негативи. Това бяха думите ми към играчите в последните дни. Дали са ги възприели ще си проличи от представянето ни, нали така? Мисля, че ме разбраха, така че би трябвало да се представим на ниво“, коментира Франк Лампард преди мача с Ливърпул.

Колкото до ситуацията на Евертън в класирането във Висшата лига, Лампард заяви:

„Знам, че нещата са в наши ръце и това е най-важното за нас. Загубата от Бърнли промени представите ни и точно затова ще подхождаме мач след мач до края на сезона.“