Мениджърът на Челси Франк Лампард бе повече от доволен след стореното от неговите играчи при победата с 2:0 над Тотнъм като гост. Лампард коментира и спорните ситуации в мача, които не бяха една и две, а също така взе отношение и по темата с расизма, която се разрази на „Тотнъм Стейдиъм”.

„Победата значи много за мен, но най-вече за клуба и феновете. Феновете, които ни подкрепиха, бяха тук след някои загуби и те не спряха да пеят за нас. Наясно са, че сме много млад отбор, но знаят и какво искаме да направим. Моите футболисти показаха, че искат да се сборят и да играят добре срещу топ отбор, защото Тотнъм е силен тим”, коментира Лампард.

„Днес направихме всичко така, че да празнуваме след мача. Не сме прекалено развълнувани, но сме радостни на показаното от нас. Тотнъм е огромен наш съперник и искахме да покажем, че можем да се справим под напрежения. Когато играеш с трима в защита, не е лесно, особено тук, но трябваше да бъдем смели и го направихме”, добави Франк Лампард.

„Мисля, че при дузпата вратарят им трябваше да бъде изгонен, тъй като влетя върху Маркос Алонсо. Не мисля, че щеше да е нечестно. Инцидентът със Сон? Чист червен картон, той направи нещо, което не трябва”, призна още мениджърът.

Наставникът на Тотнъм взе отношение и по темата с расизма, която се завъртя около мача. „Разбрах от играчите, че е имало подвиквания. Знам, че Антонио е предупредил Сесар на полето, а сега говорят с официалните лица. Наясно съм, че ще вземат правилното решение – няма значение на кой стадион играеш – това не го искаме в играта”, завърши Лампард.