Завърналият се начело на Челси Франк Лампард осъзнава в колко тежък за тима момент поема мениджърския пост. Легендата на клуба прие предложението отново да застане начело на отбора, заемайки мястото на уволнения Греъм Потър. Бившият халф вече записа повторния си дебют при 0:1 срещу Уулвърхамптън преди седмица, а след това отстъпи и с 0:2 от Реал Мадрид в Шампионската лига.

Сега за Лампард предстои завръщане на пейката на “Стамфорд Бридж” в домакинството на Брайтън в съботния следобед.

“Не живеех с никакви илюзии за това, което ме очакваше в Челси. Мислех, че ще е точно това, което заварих. Нещата се виждаха отстрани. Но предизвикателството ми харесва, предстоят ни трудни мачове”, заяви някогашният национал на Англия.

Преди 31-вия кръг лондончани са чак 11-ти в класирането. “От голямо значение е да спечелим срещу Брайтън. Изобщо това важи за всички наши двубои. Човек работи върху това да постигне напредък. А и се нуждаем от подем преди реванша срещу Реал”, коментира Лампард.

“Можем да покажем повече в чисто физически аспект. Необходимо е да сме по-агресивни. Това е нормално, когато не постигаш резултатите, които искаш. Важно е всеки футболист на Челси да осъзнае какво се очаква от нас. Забелязвам желание това да се случи”.

“Останах впечатлен от визията на новите собственици на клуба. Не съм сигурен дали “амбициозен” е точната дума за плана ни, но като цяло шефовете са амбициозни. Това е един дългосрочен проект с ясното разбиране, че е възможно да има и трудни етапи.”

Лампард разкри, че заради травмата си Калиду Кулибали ще пропусне и мача с Брайтън, и този с Реал във вторник.