Франк Лампард отвърна на критиците на Деле Али след преминаването на полузащитника от Тотнъм в Евертън.

Али пристигна на „Гудисън Парк“ в последния ден от трансферния прозорец за сума, която може да достигне 40 млн. паунда и ще бъде в състава за гостуването на Нюкасъл във Висшата лига във вторник. След като подписа с „карамелите“ Али попадна под прицела на анализаторите на talkSPORT Алан Брейзил и Али МакКойст за това, че дошъл на тренировка с Ролс Ройс, докато Глен Ходъл заяви за BT Sport, че играчът изглеждал сякаш е „извлачен от улицата“, когато бе представен на публиката при успеха над Брентфорд в четвъртия кръг на ФА Къп в събота.

„Не ме интересува какво кара или какви дрехи носи, докато момчето идва да тренира всеки ден и иска да се подобрява с всеки изминал ден, уважава клуба, уважава съотборниците си и дава всичко от себе си. Съвременният футбол се промени. Трябва да сме напълно наясно с това. И отново, не критикувам нито една форма на наблюдение, защото всеки има право на свое мнение, но мога да се справим само с това, което е пред мен“, започна Лампард

„И точно когато споменах, че Деле и Дони ван де Беек са страхотни момчета, го мислех. Може би Дони носи по-дълго яке от това на Деле, различно яке – това не ме притеснява. Докато и двамата се представят на ниво на терена, то тогава аз съм щастлив. Всеки има своя собствена индивидуална личност и да се опиташ да ограничиш това, мисля, че няма да е правилно. Така че докато играчите имат правилното поведение, когато става въпрос за футбол, вършат правилните неща, нямам притеснения“, завърши бившият наставник на Дарби и Челси.