Мениджърът на Челси Франк Лампард определи халфът Нголо Канте като един от най-добрите играчи в света и сподели разочарованието си от броя на контузиите, които французина претърпя през този сезон. 

След присъединяването си към "сините" Канте е сред най-важните играчи във всички успехи на отбора, включително и спечелената през 2017-та титла от Висшата лига. През настоящата кампания обаче полузащитникът е измъчван от мускулни контузии и пропусна голям брой мачове. 

Самият Лампард все пак се надява, че Канте ще се завърне на 100% след принудителната пауза във връзка с пандемията от коронавирус. 

"Нголо Канте е отлчиен пример за играч, който страдаше този сезон от мускулни контузии. Той изигра 4-5 страхотни сезона преди това и беше използван дорбе от своите мениджъри", започна английският специалист. 

"Когато започне шампионатът отново искаме Канте да е във възможно най-добра форма. Имаме нужда от него, защото е един от най-добрите играчи в света. Нямах възможността достатъчно да работя с него през този сезон, но се надявам това да се случи занапред", завърши легендарният халф.